Security Indicator Light Problem - Nissan Versa Forums
General Technical & Electrical Anything not in a specific group, discuss here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 03-13-2013, 06:24 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Texas
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Question Security Indicator Light Problem

I searched through the threads to see if there were any other issues with this topic & found none, perhaps someone can help me.

The security indicator light
won't stop blinking, (even when car is turned off-for over an hour) and it just started a day ago (never has before). I've looked and read the manual but there was no clear answer as to why the light blinks (other than to say the alarm is armed) Even though I have no alarm.
This is the link to my manual-->https://owners.nissanusa.com/content...ner-manual.pdf Just in case, its a 2011 Nissan Versa hatchback page 2-17.

I can't figure out what the problem is. Perhaps someone can help? Any suggestions would be appreciated. Thank you for your time.
rluna is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 03-13-2013, 06:58 PM
Level VI Member
 
robj80's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: central, CT
Posts: 3,262
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Mine never stops blinking either. I think it's just a dummy light to trick would be thieves looking into your car into thinking you have an alarm.

Edit: I just read the manual in your link. If you don't have a smart key FOB that light blinking indicates that your vehicle immobilizer is active and functioning. If the light is steady on there is a malfunction of the immobilizer system. Basically it has to do with your registered, chipped key.


205,125 miles when she was given away
35 mpg last tank


̶w̶a̶i̶t̶i̶n̶g̶ ̶f̶o̶r̶ ̶h̶e̶r̶ ̶t̶o̶ ̶d̶i̶e̶ ̶s̶o̶ ̶I̶ ̶c̶a̶n̶ ̶b̶u̶y̶ ̶a̶ ̶t̶r̶u̶c̶k̶,̶ ̶b̶u̶t̶ ̶s̶h̶e̶ ̶w̶o̶n̶'̶t̶ ̶d̶i̶e̶ She didn't die but I bought the truck anyway!!

Last edited by robj80; 03-13-2013 at 07:08 PM.
robj80 is offline  
post #3 of 8 Old 03-13-2013, 07:10 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Texas
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Hmmm, it's so weird though considering it just started blinking and it never has before. If its only a matter on the blinking and nothing else then I won't be worried. I was just thinking there was some type of key/lock issue that could affect me starting it properly or something I wouldn't know about. This literally started a day ago. I purchased my car used back in December, and this is the first I've seen it do that. Thanks for the input!
rluna is offline  
 
post #4 of 8 Old 03-13-2013, 07:14 PM
Level VI Member
 
robj80's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: central, CT
Posts: 3,262
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
I went over two years before I noticed that light! I'm thinking you didn't notice it blinking LOL. Or maybe there is a short in your LED that magically fixed itself. Basically you only need to worry if it's steady on. If it is your car will not start most likely. But blinking is exactly what you want it to do.


205,125 miles when she was given away
35 mpg last tank


̶w̶a̶i̶t̶i̶n̶g̶ ̶f̶o̶r̶ ̶h̶e̶r̶ ̶t̶o̶ ̶d̶i̶e̶ ̶s̶o̶ ̶I̶ ̶c̶a̶n̶ ̶b̶u̶y̶ ̶a̶ ̶t̶r̶u̶c̶k̶,̶ ̶b̶u̶t̶ ̶s̶h̶e̶ ̶w̶o̶n̶'̶t̶ ̶d̶i̶e̶ She didn't die but I bought the truck anyway!!
robj80 is offline  
post #5 of 8 Old 03-13-2013, 07:21 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Texas
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well, I would have thought the same thing except for another family member who drives it noticed it came on too. I thought that may have been the case, but it could have been a short, who knows.
Ok, so as long as it isn't on permanently I'm good.... good to know, thank you!

2011 Nissan Versa Hatchback
rluna is offline  
post #6 of 8 Old 05-26-2014, 12:15 PM
Level I Member
 
Join Date: May 2014
Location: bahrain island
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
mine 2 but no Gauge Cluster light just the logo the car won't start




so what 2 do ????????????
tida2007 is offline  
post #7 of 8 Old 05-28-2014, 08:39 PM
Level I Member
 
Subtle's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Chesapeake, VA.
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
mines blinked since new, if the car still starts i wouldn't worry about it.
Subtle is offline  
post #8 of 8 Old 05-30-2014, 01:35 AM
Level II Member
 
nissantiida's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: UAE
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
mine does that since i got it. its normal
nissantiida is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On