Versa 2012 sv lowertrain problem? - Nissan Versa Forums
Engine Forum Discuss about engine mods, swaps, exhaust, ECU tuning & forced induction here

User Tag List

 1Likes
  • 1 Post By amc49
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-03-2019, 04:33 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Versa 2012 sv lowertrain problem?

Hi everyone,
I can' t find words to describe this problem, maybe ride a horse is close but take a look and let me know, I have no idea.

https://youtu.be/VZNtTVPVlLU
https://youtu.be/6zZXH79d29I
morenob2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-04-2019, 05:15 PM
Level V Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: New Jersey
Posts: 645
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 92 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by morenob2 View Post
Hi everyone,
I can' t find words to describe this problem, maybe ride a horse is close but take a look and let me know, I have no idea.

https://youtu.be/VZNtTVPVlLU
https://youtu.be/6zZXH79d29I

Take a look at this and it may give you some ideas. If there are no codes showing and no "check engine light on the dash, you may have to take it into a dealership and have them diagnose the transmission to see if it is ok. As mentioned in the video, the mass Air sensor can also cause similar problems. Good luck!!

pimperell is offline  
Old 06-05-2019, 07:59 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the tip, just noticed the car was running without cvt fluid, yes 0 ml, no fluid, any way to say cero, dry transmission, but the best part is the car still running without cvt fluid, HOW? I don't know I can make a video I ram my car for 10 min on my neighborhood without the oil pan bolt, no fluid coming out and the car still the same, the stick with yellow loop have no marks of liquid, so, I have no Idea how CVT works.
morenob2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-05-2019, 11:20 AM
Level VI Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 839
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 87 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
If you did not remove the standpipe bolt then you still had fluid in it, the converter cannot move the car if empty of fluid.

Don't be surprised if the trans fails pretty quick now.
pimperell likes this.

Last edited by amc49; 06-05-2019 at 11:24 AM.
amc49 is offline  
 
Thread Tools



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome