Reverse lights wont come on - Nissan Versa Forums
General Technical & Electrical Anything not in a specific group, discuss here

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 Old 07-19-2010, 05:14 PM Thread Starter
Level II Member
 
NightShiftShadow's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: charlotte nc
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Reverse lights wont come on

Only thing done to the car is aftermarket head unit, but it is a touchscreen dvd player and all. Everything online wants me to wire a certain wire to the parking brake but i haven't bothered to do that, so the dvds wont play. But I don't know if the lights were an issue before I installed that or not. I've checked one of the bulbs its fine, but I get no reaction when the car is put in reverse. It is a 6sp MT but I can't find any fuses or anything wrong. I also checked the reverse switch on the trans. Any ideas?
NightShiftShadow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 07-20-2010, 01:40 AM
Level V Member
 
stillhere153's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: NYC
Posts: 431
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to stillhere153
not to sound like a dick but are the bulbs plugged in?

lets be SE-Rious and SPECiVic
Dying to roll DUMPED
stillhere153 is offline  
post #3 of 11 Old 07-21-2010, 01:43 PM Thread Starter
Level II Member
 
NightShiftShadow's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: charlotte nc
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
yeah they're plugged in, im curious if is they type of set up where if one goes out they both dont work. i doubt it is but i guess i could pull the other bulb and check it too. i just hate removing those lights.
NightShiftShadow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 11 Old 09-11-2010, 02:50 AM
Level III Member
 
promiseland's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Jackson, MS
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
it's the fuse in the IPDM in the engine bay.
promiseland is offline  
post #5 of 11 Old 09-11-2010, 03:56 AM Thread Starter
Level II Member
 
NightShiftShadow's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: charlotte nc
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
well i just end and checked all the fuses in that rediculously placed mystery box. and they all appear to be ok, ill attempt to replace it when i get one.
NightShiftShadow is offline  
post #6 of 11 Old 09-11-2010, 06:21 AM
Level V Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 639
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Connect DVD to parking brake? almost sounds like it would like you play unless it knows the car is not moving
MuzzleNChains is offline  
post #7 of 11 Old 09-11-2010, 07:59 PM Thread Starter
Level II Member
 
NightShiftShadow's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: charlotte nc
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
That's the idea behind that but I never tapped into the brake so they should work still
NightShiftShadow is offline  
post #8 of 11 Old 09-12-2010, 04:04 PM
Level V Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 639
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Its so people aren't distracted watching DVDs while driving.
MuzzleNChains is offline  
post #9 of 11 Old 09-13-2010, 02:38 AM Thread Starter
Level II Member
 
NightShiftShadow's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: charlotte nc
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Right. But my concern is fixing reverse lights first not the DVD player
NightShiftShadow is offline  
post #10 of 11 Old 12-20-2010, 04:13 AM
Level IV Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: DFW TX
Posts: 224
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to McLeod1981
Fix the problem yet if not.

Does the head-unit have a back up camera that you installed with it?
If so did you connect the reverse wire?
McLeod1981 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome