New Versa won't start - Nissan Versa Forums
General Technical & Electrical Anything not in a specific group, discuss here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
Old 05-08-2011, 03:28 PM Thread Starter
Level I Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy New Versa won't start

Hi all,

I have a brand new Versa (1.6L base). I thought I would save a few bucks and put an alarm in myself (rather than pay a pro).

I tested the ignition wires (12-volt, starter, and ignition) and all have voltage where they should, but the car won't turn over. All the lights come on. The brake peddle feels hard to push and if i hold it to the start position it will make a very soft click noise and will beep 4 times (then stop). Also when I try to start it, it sounds like a continuous beep is coming from the engine (near the starter but higher up?).

I am planning to tow it to the dealer on Monday and feel just awful about the whole thing. Any ideas? It's like I tripped some diagnostic in the car (or blew something out?!?)

I tested the all of the wires before making any changes. and have also put the wires back (they are all reading voltage when they should be).

--Jandir (Eric)
jandir is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-08-2011, 04:03 PM
Level IV Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 223
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Shoulda payed the pro. Dealers gonna figure out something was messed with and probably tell u ur sol
bigdaddychia is offline  
Old 05-08-2011, 07:36 PM Thread Starter
Level I Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Yeah probably should've paid someone,
but I did figure out the problem and fixed it!

I had a faulty connection so even though it showed voltage in the clip, it wasn't really going through to the starter.
jandir is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-08-2011, 07:55 PM
Administrator
 
JoshG's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tampa, FL
Posts: 4,524
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 90 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
So now it starts fine? Glad to hear, hope you're enjoying the V as well. What color is it?
JoshG is offline  
Old 05-08-2011, 08:46 PM Thread Starter
Level I Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
thanks.

love the V. bought it because of price and gas mileage more than anything, but every moment that i have it and drive it, the more i love it.

got mine in black (works good for the base model, because it matches the plastic mirrors etc).

i know some people don't like the way it "floats" while it drives, but it does give it a smooth ride.
jandir is offline  
Old 05-08-2011, 10:08 PM
Administrator
 
JoshG's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tampa, FL
Posts: 4,524
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 90 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
That's cool. I own a base model as well...2010, silver. Any pics of yours?
JoshG is offline  
Old 05-08-2011, 11:14 PM Thread Starter
Level I Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
not yet. i'll have to get some. now it's got an alarm and the next step is a stereo. i can say that at least i have a lot of experience putting stereos in, so i don't expect any trouble (knock on wood).
jandir is offline  
Old 05-09-2011, 03:48 AM
Administrator
 
JoshG's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tampa, FL
Posts: 4,524
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 90 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Cool dude, I'm not good with wiring so I take my car to the shop everytime I want something done. Did you get power locks as well or just an alarm system?
JoshG is offline  
Old 05-09-2011, 02:52 PM Thread Starter
Level I Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
nope. no power door locks. Would've been nice, but that would just have complicated things and added to the cost.
jandir is offline  
Old 05-09-2011, 03:27 PM
Level VI Member
 
robj80's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: central, CT
Posts: 3,272
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 124 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by jandir View Post
nope. no power door locks. Would've been nice, but that would just have complicated things and added to the cost.
Supposedly our lock mechanisms have the actuators built in and it's a matter of adding some wiring and the brain. I assume your alarm you got has the ability to lock and unlock doors so it would just be the wiring. I have not confirmed this yet but after taking my doors apart and seeing the huge black box with electrical connectors on it I think it's true.


205,125 miles when she was given away
35 mpg last tank


̶w̶a̶i̶t̶i̶n̶g̶ ̶f̶o̶r̶ ̶h̶e̶r̶ ̶t̶o̶ ̶d̶i̶e̶ ̶s̶o̶ ̶I̶ ̶c̶a̶n̶ ̶b̶u̶y̶ ̶a̶ ̶t̶r̶u̶c̶k̶,̶ ̶b̶u̶t̶ ̶s̶h̶e̶ ̶w̶o̶n̶'̶t̶ ̶d̶i̶e̶ She didn't die but I bought the truck anyway!!
robj80 is offline  
 

Tags
broken , electric , electrical , ignition , start
Thread Tools



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome