Audi A4 Brake issue - Nissan Versa Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 08-06-2011, 06:14 AM Thread Starter
Level III Member
 
reinaldo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Ellis, ID, USA
Posts: 132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to reinaldo
Audi A4 Brake issue

it's quite strange thing to post on this versa forum but i have no where to turn to..since im a member of this club i'm gonna taking this eligibility to do this. hope you understand. it just happened that I have an Audi A4 (2003.only then, it had a problem while i was driving. Suddenly the brake pedal became very hard to press. what an annoying issue. any body has the idea about this. it's a dangerous and life threatening problem that needs to be fixed...Just tell me when i need to look for Audi parts and replace the old one... thanks in advance...

Last edited by reinaldo; 08-08-2011 at 10:12 AM.
reinaldo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 08-06-2011, 06:21 AM
Level VI Member
 
hemifan87's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,965
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to hemifan87 Send a message via Skype™ to hemifan87
I'm guessing that prolly has power assist brakes it should, sounds like something in that failed cause if you turn off power in my versa the brakes get very hard to push and almost can't stop I would have it checked very soon and would not drive it till its fixed. Also check and see if there are any blown fuses.

2009 Nissan Versa DD project Black Widow
1987 Nissan 200sx new weekend project

project Black Widow
https://www.nissanversaforums.com/showthread.php?t=2313
Project 200sx
https://www.nissanversaforums.com/non...w-old-car.html
My Facebook Versa page if your in Virginia come join us
http://www.facebook.com/#!/pages/Ver...66480763434590
I'm now on Instagram #hemifan87

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Last edited by hemifan87; 08-06-2011 at 06:28 AM.
hemifan87 is offline  
post #3 of 4 Old 08-07-2011, 11:00 AM
Level III Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NoVA
Posts: 102
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
You may want to get a scanner or Vag-Com cable. You can not do hardly anything to that car with out one. Ross-Tech: Home

You are not giving enough information also. Is there any ABS or Brake light on? Have you checked the fluid? You notice any leaks? Have you looked for Cracked Vacuum lines going to your brake booster? Is the car running fine other than you have no brakes?

There are several things I would check.
1... fluid
2...inspect all lines and look for something cracked,unhooked, etc
3...pull codes. You can go to AutoZone, Advance Auto, wherever for free

One VERY common issue is the ABS module on those year Audi's. If indeed it is the module, do not let the dealer or regular garage to do it! Typically just the module goes bad. You can not buy just the module, instead they will sell you the module and ABS pump as one unit. You will be stuck with a 2000-2500 bill. AND it will fail again in a few years. (is a bad design for the module) Instead go here... pay 300.00 get yours fixed forever and do-it-yourself. Takes a few hours with basic tools. There is even a nice DIY manual here also.
ModuleMaster | Services | ABS Modules

09 6speed Versa
05 EVO VIII
05 X5 4.8is
03 SVT Lightning

Mods yes

Last edited by steed77; 08-07-2011 at 11:07 AM.
steed77 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 08-08-2011, 10:13 AM Thread Starter
Level III Member
 
reinaldo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Ellis, ID, USA
Posts: 132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to reinaldo
Thanks for the reply guys. inspected all the lines and replace the fluid.. great thing....issue fixed....!
reinaldo is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome