Nissan Versa Forums banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Hi all,

I have a 2010 Versa 1.6 Automatic Hatchback.

I am having problems starting the car. When I turn the key the ights on the dash all light up, but there is no cranking sound or sound of any type.

The Versa has 24,000 miles and this is the first issue of this type that I have encountered.

Any ideas of the best way to approach this:thumb2:
 

·
Premium Member
Joined
·
3,270 Posts
Was your car from another country because there is no 1.6 Versa hatchback available in the USA until the Versa Note came out.

You problem sounds like a brake or clutch switch or possibly a starter. Welcome to the forum!
 

·
Premium Member
Joined
·
3,270 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I have a 2010 Versa 1.6 Automatic Hatchback.

Hi all,

I have a 2010 Versa 1.6 Automatic Hatchback.

I am having problems starting the car. When I turn the key the ights on the dash all light up, but there is no cranking sound or sound of any type.

The Versa has 24,000 miles and this is the first issue of this type that I have encountered.

Any ideas of the best way to approach this:thumb2:
Do you have a transponder mechanical key ?
Do you check battery voltage first with a multimeter?

Check the PDC power distribution center box. look for the starter relay with its fuse, does the I-key stuck on the cluster while starting, make sure battery voltage is 12.6+ and that your I-key or keyfob unlock the door.
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top