Nissan Versa Forums banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
2008 Nissan Versa SL Hatchback
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
2008 Versa SL (stock)

I'll be at a light waiting to go and when I floor it or push the gas it won't go for about 3 or 4 seconds. I clean the MAF and it seemed ok for a week and now it's doing it again. when I floor it to go at the light when the rpms finally go up they jump fast to 5000 and actually stay there until I brake. The oil pressure light will come on and then turn off. If I am already going the lag is more uncommon and not as strong. All fluids and filters were changed a month ago except the coolant and yes I did use the correct fluids and filters. Thanks for the help.
 

·
Registered
Joined
·
689 Posts
Or even drive-by-wire system (what used to be a simple cable from gas pedal to the choke) not working properly. As others said, try to get codes. You may have some stored codes even if CEL is off. Maybe you need to go to places where they have right equipment to read codes.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I had this problem on my 2014 Versa Note. The car lagged for 3-5 seconds after stopped.
I replaced the CVT transmission because it wouldn't shift half the time. New transmission worked great. Car still lagged. I replaced the spark plugs, electronic throttle body, maf sensor, and pcv valve. Also did an oil and filter change. The car doesn't lag anymore. I'm not sure what caused it.
Try doing a "re-learn" on the electronic throttle body.

 
1 - 10 of 10 Posts
Top