Nissan Versa Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Discussion Starter #1
For those with failed or failing CVT's, did you ever have symptoms of a slipping transmission ONLY when turning right?
I had the CVT flush done at the dealer and my car only has 54k miles. Recently, when turning when and either accelerating or keeping the same amount of pedal movement on the accelerator it bucks (nothing too dramatic) and feels to "slip" then grab, then repeat the process a couple more times depending on how cold the car is and the amount of throttle input. Everything else is fine.....

Wondering if the dealer would even bother checking into it since the flush was 5 months ago. If not, i'll use the lifetime warranty on the CVT i suppose....
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Discussion Starter #4
Back from my work trip and noticed some more issues when making the long drive back.

When using cruise control the Cruise Control light stays lit but cruise control immediately disengages as soon as I use my right turn signal. Using the left turn signal has no issue whatsoever.

If I am turning right (For example, merging into the right lane after passing someone), not using cruise control, and use my turn signal, every time the signal indicator light on the dashboard lights up, the car will stop accelerating. As soon as it goes dark, it resumes accelerating and then steps again every time the indicator is lit up.

Any ideas?

There is no clicking when turning which would indicate the CV axle and the boot isn't torn open. Also, no humming or whurring sounds which would indicate a wheel bearing. I'll have to get it in the air and spin both from tires to see if i can hear or feel anything abnormal.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top