Nissan Versa Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey Versa owners! wonder if yall hate ur car as much as i do mine...anyway i got a SES light and went to advanced and recieved an upstream o2 sensor code...replaced o2 sensor did ECM steps to clear code...whaddya know the SES came back on...went to auto zone and got four codes...P0031- 02 sensor P0113- Intake Air Temp Circuit P1148- Closed Loop Control (Bank 1) and P0102- BARO/MAF/VAF this i believe could be the Vaccuum hose, throttle body intake tube loose, Barometer/Manifold Absolute Pressure defective, or Vane Air Flow/Mass Air Flow sensor...(guessing its the sensor) They all seem to be connected but i dont know where to start...the o2 sensor fuse? replace the MAF/IAT sensor? im just lost they are all connected (i think) and im not sure where to start besides where i left off...o2 sensor is replaced...could all these problems be because the o2 sensor wires are matched incorrectly...o woe is me...help!
 

·
Registered
Joined
·
502 Posts
just under 40k miles, and the only light i've ever had was tire pressure when i put my rims on. (no tpms sensors). checking all your fuses is always a good place to start. o2 sensors are usually pretty cheap, so thats where i'd look next. do you have any performance mods to your car?
 

·
Registered
Joined
·
81 Posts
Hey Versa owners! wonder if yall hate ur car as much as i do mine...anyway i got a SES light and went to advanced and recieved an upstream o2 sensor code...replaced o2 sensor did ECM steps to clear code...whaddya know the SES came back on...went to auto zone and got four codes...P0031- 02 sensor P0113- Intake Air Temp Circuit P1148- Closed Loop Control (Bank 1) and P0102- BARO/MAF/VAF this i believe could be the Vaccuum hose, throttle body intake tube loose, Barometer/Manifold Absolute Pressure defective, or Vane Air Flow/Mass Air Flow sensor...(guessing its the sensor) They all seem to be connected but i dont know where to start...the o2 sensor fuse? replace the MAF/IAT sensor? im just lost they are all connected (i think) and im not sure where to start besides where i left off...o2 sensor is replaced...could all these problems be because the o2 sensor wires are matched incorrectly...o woe is me...help!
There are actually a few reasons and could be the following: may be the following IAC(idle air control),TPS(throttle position sensor) or the oxygen sensor itself. Try consulting the dealer of a guy who has a further knowledge about such thing.
 

·
Premium Member
Joined
·
3,270 Posts
Thats alot of codes. Did you happen to install a new intake by anychance? I'm at 86k miles and have not had one issue yet.
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
More importantly how does the car drive? If the ecu was not seeing any of those sensors the engine would be very erratic. If it drives good than the ecu can at least see the sensors. If you have an obd-2 scanner that can do live data then you may check the coolant temp, or see if the light goes off, not warming up fast enough can keep the ecu out of closed loop.

O2 sensor (front) is about $200-220 from a dealer.
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top