Nissan Versa Forums banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
So I jumped in my car this morning (after problem-free driving yesterday afternoon) to go to work, and I notice that while parked, if I depress the brake pedal and release, the rear hatch latch clicks open, and the hatch sits halfway between closed and open....kind of still in place, but not completely closed.

Also, if the hatch is closed fully and the car is unlocked the release button on the hatch will not open it. I pulled every fuse in the fuse box inside the car before going to work, and examined any I thought would be causing the problem in the 2 panels under the hood this afternoon while grabbing lunch. I also tested the issue with (what I believe is) the brake light wiring right above the pedal disconnected, and then it does not occur.

Has anyone every heard of this problem, or had any similar experience in their travels? I have searched online and found comments relating to faulty ground wires with similar hatch release button issues, but nothing has provided a complete answer. My car is a 2007, 1.8L, MT, HB. If anyone can lend some advice, it would be greatly appreciated!!! I have an appointment with my mechanic on Friday, but if I can resolve the issue myself before hand that would be even better.

Thanks!
Craig
So I jumped in my car this morning (after problem-free driving yesterday afternoon) to go to work, and I notice that while parked, if I depress the brake pedal and release, the rear hatch latch clicks open, and the hatch sits halfway between closed and open....kind of still in place, but not completely closed.

Also, if the hatch is closed fully and the car is unlocked the release button on the hatch will not open it. I pulled every fuse in the fuse box inside the car before going to work, and examined any I thought would be causing the problem in the 2 panels under the hood this afternoon while grabbing lunch. I also tested the issue with (what I believe is) the brake light wiring right above the pedal disconnected, and then it does not occur.

Has anyone every heard of this problem, or had any similar experience in their travels? I have searched online and found comments relating to faulty ground wires with similar hatch release button issues, but nothing has provided a complete answer. My car is a 2007, 1.8L, MT, HB. If anyone can lend some advice, it would be greatly appreciated!!! I have an appointment with my mechanic on Friday, but if I can resolve the issue myself before hand that would be even better.

Thanks!
Craig
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I’m currently having this problem :( if anyone can help meeee I’m so lost on what to do. My brakes are popping the trunk open and I try to lock the car and it still opens with the brake. Idk what to do besides get it checked out
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top